UČENICE O DOMU

Zbog škole došla sam u Zagreb. Ovo je bila moja 1. godina u učeničkom domu. Bilo mi je teško odvojiti se od svojih roditelja i rodnog kraja, ali pomirila sam se s tim jer sam ja željela ovu školu. Morala sam se naviknuti na novu sredinu, nove ljude i grad. U početku je bilo teško i ponekad sam bila malo tužna ali svi su mi pomagali da se naviknem na novu sredinu. Na kraju školske godine mogu reći da mi je jako drago što sam došla u ovaj dom. Stekla sam nove prijatelje, ali sam našla i neke koje već znam.

Magdalena Matokanović, I.r., Drvodjelska škola

 

Uvijek sam se htjela školovati u Zagrebu jer je Zagreb pun raznih mogućnosti. Roditelji su me podržali te sam trebala ići u učenički dom. Na početku sam bila nervozna, u mislima mi se puno toga vrtjelo: kakav je to dom, hoću li se uklopiti, hoću li ja to moći, kakve su cimerice, odgajatelji…?
Svi odgajatelji su jako dragi i stalno se brinu za nas, pokušavaju nas učiniti što boljim osobama, pomažu nam da budemo što uspješniji u školi a kada nas nešto tišti i kada smo tužni uvijek se možemo  „ispovijediti“  njima. Odgajatelji će nas uvijek saslušati i biti uz nas.
Ja osobno imam i poneku  manu ali moja odgajateljica uvijek mi pomaže kako da te mane smanjim.
Sviđa mi se i hrana i to što ima puno različitih slobodnih aktivnosti u domu.
Od aktivnosti bila sam u plesnoj skupini; u plesu sam uživala, upoznala sam nove cure… Također, bila sam u dramskoj skupini jer volim glumiti; naučila sam što je to zapravo gluma, scenski pokret, izražavanje emocija na sceni  i kako je najbolje ,ipak, biti i ostati  svoja.
Od sporta izabrala sam streljaštvo. Vjerovali ili ne, ima i ta aktivnost u domu.
Na streljaštvo sam dolazila kad sam bila živčana i trebala sam se „ispucati“ što mi je dosta pomagalo. Bila sam na još mnogo aktivnosti…
I sljedeće godine ću ići na mnoge aktivnosti, ali i na izložbe, kazalište i izlete. S domom sam bila u Turopolju i Gorskom Kotaru. Jedva čekam što će biti sljedeće školske godine…
Zaboravila sam reći da u domu ima puna različitih radionica i to je uvijek poučno.
Ovaj dom je za mene kao jedna druga velika obitelj.
Ja ga ne bih mijenjala ni  za jedan drugi.
Ovdje me svi prihvaćaju kakva jesam i to mi se najviše sviđa!
                                                            

Silvija Vavan, II.r., Obrtnička škola za osobne usluge