O NAMA

Drugi o nama

Video uredak

UČENICE O DOMU

Povijest doma

Početci rada Doma sežu u 1888., kad se prihvaća prijedlog Stjepana Basaričeka da se izgradi "uzgajalište" za djecu učitelja pučkih i učiteljskih škola u Hrvatskoj.
Godine 1897. kupljeno je zemljište u Tvorničkoj ulici (današnja Klaićeva) i već sljedeće godine udaren je kamen temeljac. Godinu dana kasnije, 1899., otvara se zgrada Konvikta, čemu su nazočni brojni učitelji iz Zagreba i cijele Hrvatske.
Kako je vrijeme odmicalo, povećavala se potražnja za smještajem te se 1971. dograđuje zgrada čime se znatno povećao kapacitet Doma.
Skupština Grada Zagreba svojom odlukom od 12. srpnja 1991. god. osnovala je Dom kao samostalnu odgojno-obrazovnu ustanovu pod nazivom Učenički dom "Hrvatski učiteljski konvikt".
Slijede ratne godine kad Dom prihvaća učenice, prognanice i izbjeglice. Skrivanje po podrumima zgrade za vrijeme zračnih uzbuna, skučene i otežane uvjete života i rada uljepšava radosni događaj priznanja samostalnosti i suverenosti Lijepe naše od većine svjetskih zemalja i ulazak Hrvatske u UN.
Život i rad u Domu vrlo brzo se normalizirao zahvaljujući velikoj angažiranosti i nesebičnosti odgajatelja. Njihov rad uvijek je bio usmjeren maksimalnoj pomoći i poticanju razvoja učenica u njihovim adolescentskim godinama.
Hrvatski učiteljski konvikt je imao svoju prošlost, ima sadašnjost, a trebao bi imati i budućnost jer povijesni razvoj nedvojbeno pokazuje da su domovi uvijek važne i potrebne odgojno-obrazovne ustanove.

 

Novosti

 

Naš dom

Naš Dom je vodeće ime kvalitetnog smještaja i odgojno- obrazovnog rada u Hrvatskoj.

Ako želite stanovati u centru Zagreba, blizu kazališta, različitih muzeja i drugih kulturnih ustanova, a upisujete se u srednju školu, DOĐITE U NAŠ DOM.
Učenički dom HUK je srednjoškolski dom za djevojke.
On je Dom s najdužom tradicijom  u Hrvatskoj; prve učenice udomio je 1899. god.
U Domu je smješteno 200 učenica u 60 soba, a odgojno-obrazovni rad organiziran je u 9 odgojnih skupina.
Uz ostale djelatnike, u Domu radi stručni tim od devet odgajatelja-profesora, stručni suradnik-pedagog i zdravstveni voditelj na čelu s ravnateljem. Oni vode 24 sata brigu o čuvanju i unapređivanju zdravlja, kognitivnom, socio-emocionalnom i kreativnom razvoju učenica.

ravnatelj: MILAN  KELAVA, prof
str. suradnik: Ivana Kušić, prof
odgajatelji: 
Iva  Barać, prof
Kristina Radić,prof
Marija Radić, prof
Neda Lešković, prof
Marko Škobić, prof
Ivan Jagačić, prof
Dragica Periša, prof
Marko Lukačević, prof
Borna Banić, prof

  • zdr. voditelj: Natalija Makvić Kudeljnjak, bacc.sanit.ing.
  • noćni odg.:

    • Jelena Balta
    • Angela Bašić

 

 

 

01

 

 

 

 

NUDIMO VAM        

- SIGURNOST
- KVALITETNO SLOBODNO VRIJEME
- POMOĆ U UČENJU
- RAZLIČITE AKTIVNOSTI
- VISOKU PROLAZNOST
- KVALITETNU PREHRANU
- BEŽIČNI INTERNET