O NAMA

Drugi o nama

Video uredak

UČENICE O DOMU

Povijest doma

Početci rada Doma sežu u 1888., kad se prihvaća prijedlog Stjepana Basaričeka da se izgradi "uzgajalište" za djecu učitelja pučkih i učiteljskih škola u Hrvatskoj.
Godine 1897. kupljeno je zemljište u Tvorničkoj ulici (današnja Klaićeva) i već sljedeće godine udaren je kamen temeljac. Godinu dana kasnije, 1899., otvara se zgrada Konvikta, čemu su nazočni brojni učitelji iz Zagreba i cijele Hrvatske.
Kako je vrijeme odmicalo, povećavala se potražnja za smještajem te se 1971. dograđuje zgrada čime se znatno povećao kapacitet Doma.
Skupština Grada Zagreba svojom odlukom od 12. srpnja 1991. god. osnovala je Dom kao samostalnu odgojno-obrazovnu ustanovu pod nazivom Učenički dom "Hrvatski učiteljski konvikt".
Slijede ratne godine kad Dom prihvaća učenice, prognanice i izbjeglice. Skrivanje po podrumima zgrade za vrijeme zračnih uzbuna, skučene i otežane uvjete života i rada uljepšava radosni događaj priznanja samostalnosti i suverenosti Lijepe naše od većine svjetskih zemalja i ulazak Hrvatske u UN.
Život i rad u Domu vrlo brzo se normalizirao zahvaljujući velikoj angažiranosti i nesebičnosti odgajatelja. Njihov rad uvijek je bio usmjeren maksimalnoj pomoći i poticanju razvoja učenica u njihovim adolescentskim godinama.
Hrvatski učiteljski konvikt je imao svoju prošlost, ima sadašnjost, a trebao bi imati i budućnost jer povijesni razvoj nedvojbeno pokazuje da su domovi uvijek važne i potrebne odgojno-obrazovne ustanove.

 

Riječ ravnatelja

Iza nas je 115 godina rada, mnogo htijenja i mnogo uspjeha. Povijest našeg Doma je duga, burna i vrlo bogata. Počeci rada sežu u 1888., kad se prihvaća prijedlog Stjepana Basaričeka da se izgradi Dom za djecu učitelja  i učiteljskih škola u Hrvatskoj. Kroz naš Dom prošlo je mnogo djece učitelja, kao i ostale djece, te profesora-odgajatelja.                                      
U  Domu je smješteno 200 učenica iz gotovo svih zagrebačkih srednjih škola. O njima danonoćno brinu 32 naša djelatnika.
Život i rad u Domu teče radosno zahvaljujući velikoj angažiranosti i nesebičnosti odgajatelja. Rad odgajatelja uvijek je usmjeren    maksimalnoj pomoći i poticanju razvoja učenica u njihovim najosjetljivijim godinama.
Ističem da se taj cilj očituje kroz izvanredan uspjeh naših učenica u    skoro stopostotnoj prolaznosti te odličnim rezultatima na području znanja, kulture i športa. Kao ravnatelj Doma često se susrećem s vrlo darovitim učenicama, tj.  učenicama koje imaju najrazličitije talente, vrlo su kreativne i   posebne. Uostalom, Konvikt je uvijek bio i ostao poseban.
Svi koji prate naš rad kažu da nas priznanja, diplome i pehari vole. Ali, ja tvrdim da samo veliki rad, nesebična ljubav i pomoć djeci stvaraju velike rezultate i divne ljude.

 

Naš dom

Naš Dom je vodeće ime kvalitetnog smještaja i odgojno- obrazovnog rada u Hrvatskoj.

Ako želite stanovati u centru Zagreba, blizu kazališta, različitih muzeja i drugih kulturnih ustanova, a upisujete se u srednju školu, DOĐITE U NAŠ DOM.
Učenički dom HUK je srednjoškolski dom za djevojke.
On je Dom s najdužom tradicijom  u Hrvatskoj; prve učenice udomio je 1899. god.
U Domu je smješteno 200 učenica u 60 soba, a odgojno-obrazovni rad organiziran je u 9 odgojnih skupina.
Uz ostale djelatnike, u Domu radi stručni tim od devet odgajatelja-profesora, stručni suradnik-pedagog i zdravstveni voditelj na čelu s ravnateljem. Oni vode 24 sata brigu o čuvanju i unapređivanju zdravlja, kognitivnom, socio-emocionalnom i kreativnom razvoju učenica.

ravnatelj: MILAN  KELAVA, prof
str. suradnik: Ana  Ćosić, prof
odgajatelji: 
Iva  Barać, prof
Marina Dolenc, prof
Ivana Kušić, prof
Neda Lešković, prof
Marija Mavrović, prof
Ivan Jagačić, prof
Dragica Periša, prof
Marko Lukačević, prof
Borna Banić, prof

  • zdr. voditelj: Natalija Makvić Kudeljnjak, bacc.sanit.ing.
  • noćni odg.:

    • Jelena Balta
    • Angela Bašić

 

 

 

01

 

 

 

 

NUDIMO VAM        

- SIGURNOST
- KVALITETNO SLOBODNO VRIJEME
- POMOĆ U UČENJU
- RAZLIČITE AKTIVNOSTI
- VISOKU PROLAZNOST
- KVALITETNU PREHRANU
- BEŽIČNI INTERNET